Mietteitä muistellen Mie teitä muistelen.

Hännikäinen muistelee Lihamyllyssä

Timo Hännikäinen on kirjoittanut muistelmat, jotka käsittelevät lähinnä hänen elämäänsä julkisena eläimenä sekä hänen liikkumistaan kirjallisissa piireissä. Hännikäinen on kirjailija, joka on toimittanut paria lehteä ja järjestänyt muutaman mediakohun.

Hännikäisen Lihamylly-muistelmissa kerrotaan kymmenistä kirjallisuuden piirissä liikkuvista henkilöistä. Hännikäinen kirjoittaa aristelematta. Teos on itse asiassa tyyliltään varsin suorasukainen. Kirjailija kirjoittaakin, että häntä motivoi kostonhimo. Onkin todennäköistä, että moni lukee kirjan jo sen vuoksi, että saa sen avulla selville, mitä kenestäkin ajatellaan. Kirja on myös eräänlainen paljastuskirja. Paljastaa Hännikäinen myös itsestään.

Hännikäinen arvioi, että poliittinen valta ei sovi oikein kenellekään. Hän ei itse halua poliitikoksi eikä myöskään toimittajaksi. Toimittajia hän pitää hyvin omahyväisinä. Kirjallisia piirejä hän pitää helposti ohjailtavina. Lisäksi selviää, että Teemu Lahtisella on kansallismielisten piireissä likaisin poikamiesasunto.

Feministejä Hännikäinen kehuu siitä, että he ovat onnistuneet luomaan keskustelukulttuurin, jossa ideologiaa tuntematon ei pysty kunnolla argumentoimaan heitä vastaan. Kansallismielisiä piirejä hän arvioi, että varsinaisia natseja Suomessa on varsin vähän. Tätä hän pehmentää tosin sanomalla, että jonkinlaisia häirikköjäkin joukkoon mahtuu. 

Hännikäinen on armollinen ihmisten pahuuksille. Hän arvioi, että ihminen on luonteeltaan konfliktinen eikä humanismi oikein ole onnistunut voittamaan tätä ominaisuutta. Ihminen etsii aina viholliskuvia, vaikka kuinka kutsuisi itseään ystävällismieliseksi hyvän lähettilääksi, tai joksikin muuksi.

Kirjoittamisesta kiinnostuneena Hännikäisen kirja tarjoaa myös tietynlaista yleismaailmallista tietoa kustantamis- ja toimittamispiireistä. Kirja on siksikin kiinnostava. Hännikäisen kirja tarjoaa myös tietynlaisen mediakohujen anatomisen tarkastelun, Hännikäisen persoonan ansiosta.

Hännikäinen muistelee myös vasemmistolaisten aikakausiensa ajatusmaailmaansa. Hän kertoo muistavansa ainakin vastustaneensa ydinvoiman vastustamista. Kirjan mukaan Hännikäinen huusi ydinvoimavastaisessa tapahtumassa jotensakin niin, että "sosialismin perusta on raskas teollisuus" ja että "viisi uutta ydinvoimalaa Suomeen!" 

Hännikäisen teos on sekä kohtalaisen viihdyttävä että informatiivinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Otsikko vie lukijan ajatukset jääkiekkoon, jossa Markus Hännikäinen teki siistin voittomaalin Norjaa vastaan. Illalla Urheiluruudussa samainen hyökkääjä antoi haastattelun nenänvarsi ikävästi ruvella, ilmeisesti norjalaisen lihamyllyn murjomana.

Toimituksen poiminnat